Bitcoin sjunker under 33 000 dollar

Bitcoin sjunker under 33 000 dollar, med större investerare som sätter press på att sälja

Prisskillnaden på Coinbase Pro antyder att det har skett nytt försäljningspress från större investerare

Som data från Cointelegraph Markets och TradingView visar fortsatte den marknadsledande kryptovalutan sin återhämtning på torsdag med en förlust på 7% och bröt det tidigare etablerade stödet på 33 000 dollar.
Bitcoin timdiagram (Bitstamp). Källa: TradingView

På grund av dagens nedgång har Bitcoin tappat mer än 13% jämfört med tisdagens höga, vilket förmodligen särskilt Bitcoin Code beror på ökad försäljningstryck på kryptohandelsplattformen Coinbase Pro, som, som en utgångspunkt för den stora kryptobörsen Coinbase, specialiserar sig på professionella investerare,

Som Cointelegraph tidigare hade rapporterat, åtföljdes nyligen massiv försäljning på Coinbase Pro av betydande prisrörelser i Bitcoin. Idag var det återigen prisskillnaden mellan Coinbase Pro och det genomsnittliga Bitcoin-priset på alla andra kryptobörser som indikerade trycket att sälja, för när detta plötsligt föll föll också priset.

”Det verkar som att #Coinbase var källan till försäljningen. Prisskillnaden på Coinbase föll till negativt territorium för en timme sedan ”, säger Ki Young Ju, vd för marknadsundersökningsinstitutet CryptoQuant, på Twitter.

„De stora investerarna på Coinbase kanske vill driva Bitcoin in i ett lägre prisintervall.“

En dag tidigare hade Ki redan påpekat att större investerare deponerade Bitcoin i allt högre grad på kryptohandelsplattformar, vilket tyder på att de ville sälja dem i mellanområdet mellan 30 000 och 40 000 amerikanska dollar. Den avgörande faktorn för ytterligare avkastning är därför avskaffandet av vinsten från institutionella investerare.

„Whale fight“

Detta baseras på det faktum att under den senaste rekordkörningen skedde en maktförskjutning från små privata investerare till stora professionella investerare, eftersom de senare har använt varje nedgång för att köpa Bitcoin i stora mängder. „Valarna“, bokstavligen „valarna“ bland investerare, kontrollerar kryptomarknadsledaren mer än någonsin tidigare, vilket innebär att deras beslut har ännu större inflytande på prisutvecklingen.

Trots trycket att sälja var köpare också aktiva den här veckan. I synnerhet slog kryptoförmögenhetsföretaget Grayscale igen den här veckan genom att göra sitt största Bitcoin-köp på en dag värderat till mer än 600 miljoner dollar. På onsdagskvällen hade värdepappersföretaget utökat sin Bitcoin-förmögenhet med ytterligare 8000 BTC, vilket är snabbare än nya valutaenheter kommer ut på marknaden genom gruvarbetare.

Som en del av en virtuell konferens den här veckan förutspådde den nya Grayscale-verkställande direktören Michael Sonnenshein att ett ökat intresse för digitala valutor av statliga regeringar och investeringsrådgivare kommer att vara en av de viktigaste utvecklingen 2021.

About