Bitcoin-prijs zakt onder $ 60K – Maar hier is waarom er mogelijk een grotere rally op komst is

Bitcoin daalde zondag onder $ 60.000 na nieuwe recordhoogtes, maar de instroom van stablecoin laat zien dat dit geen grote zorg is.

Bitcoin ( BTC ) behaalde wat winst en zakte op 14 maart onder de $ 60.000, een dag na het instellen van een nieuw record van $ 61.950 op Binance. Gegevens over de keten geven echter aan dat de opwaartse trend zich op korte termijn waarschijnlijk zal voortzetten.

Een belangrijke maatstaf die een optimistische korte-termijntrend voor Bitcoin aangeeft, is de toename van stablecoin-stortingen op beurzen.

Hoewel hoge financieringspercentages en een overvolle markt ervoor zorgen dat de prijs terugloopt, kan de intrede van buitenspel gezet kapitaal in de cryptomarkt het momentum van Bitcoin Method verder stimuleren.

Waarom Bitcoin daalde na een inbreuk van $ 60.000

Wanneer Bitcoin prijsontdekking ingaat en een nieuw record bereikt, neemt de interesse in de markt natuurlijk toe.

Er is veel liquiditeit in de huidige gloeiend hete markt, waardoor het een ideale periode is voor walvissen en vermogende investeerders om winst te maken op hun posities.

Filbfilb, een pseudonieme handelaar en technisch analist, merkte op dat vóór de daling hoge marktfinancieringspercentages voor futures en Bitcoin-stortingen op beurzen werden opgemerkt.

De Bitcoin-futuresmarkt gebruikt een mechanisme dat „financiering“ wordt genoemd om handelaren te stimuleren op basis van het marktevenwicht.

Als er bijvoorbeeld meer kopers of houders van een lang contract zijn op de Bitcoin-futuresmarkt, worden short-sellers gestimuleerd om te verkopen of short te gaan. Wanneer dit gebeurt, neemt het financieringspercentage toe, waardoor het voor handelaren duur wordt om naar Bitcoin te longeren.

Vóór de daling schommelde het financieringspercentage voor futures van BTC in het bereik van 0,05% tot 0,1%, wat vijf tot tien keer hoger is dan het standaardfinancieringspercentage van 0,01%. Filbfilb legde uit :

„Tijdelijke uitverkoop van Bitcoin na hoge financiering, grote netto BTC-instroom en weekendpomp. Ik denk dat mensen dachten dat het deze keer anders was.“

De hoge instroom van Bitcoin in beurzen heeft waarschijnlijk de daling aangewakkerd, omdat walvissen vaak BTC op beurzen storten wanneer ze van plan zijn te verkopen.

Daarom was de combinatie van de verkoopdruk van walvissen en het hoge financieringspercentage van de futures de waarschijnlijke reden achter de terugval van vandaag.

About